IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпусна още 6,7 млн. лв. в помощ на украинските бежанци

Одобрени са и 1,6 млн. лева за безплатен превоз от БДЖ на украински граждани у нас

16:16 | 09.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство одобри ново плащане от над 6,7 млн. лева за хотелиерите, настанили украински бежанци.

Помощта е за одобрените кандидати по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България“, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет. За да се финансират разходите по програмата, са отпуснати допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма в размер на 6,7  млн. лева. 

С приемането на настоящия акт ще бъде дадена възможност да се изплати помощта по общо 300 подадени заявления от хотелиери, предоставили хуманитарна помощ, изразяваща се в 507 519 нощувки, включително в някои места на настаняване и предоставяне на храна на бежанци в периода, обхващащ времето от 1 до 30 септември 2022 г. 

Кабинетът одобри и близо 1,6 млн. лева за безплатен превоз от БДЖ. Средствата са предвидени за безплатен превоз на украински граждани под временна закрила, след първоначалната фаза на приемане и настаняване с железопътен и автобусен транспорт до определените населени места на отсядане.  Финансовият ресурс ще бъде осигурен от неусвоени до 30 септември 2022 г. безвъзмездни средства по линия на помощта за въздушните превозвачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 09.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още